To barn med røde sko

Se Müller i kunsthallen i Stavanger!

Det er ikke så rart om du aldri har hørt navnet Renate Müller før. Hun blir nemlig sett på som en slags bortgjemt skatt når det gjelder design av leketøy. Ikke bare er disse lekene håndlagde og vakre, men de er en studie for seg selv når det kommer til leker med terapautisk virkning. I Sonneberg i Tyskland har hennes familie produsert leker i generasjoner, og hun hadde alltid drømt om å jobbe med dette selv. Nå holder hun altså sin egen utstilling i Stavanger, der disse lekene, og ikke minst lekedyrene, får vise seg ekstra godt frem. Hun har hatt sitt eget designstudio helt siden 1989.

Viktig med gode sko

To barn med røde sko

Terapeutiske leker kan være svært viktige for barns utvikling, spesielt om de står overfor diverse vansker i livet. Müller sine leker ble utviklet slik at de skulle gi balanse- og koordinasjonstrening til alle barn. Men det er ikke bare riktige leker som er viktige. Også gode og stødige sko, som for eksempel det kjente merket viking, er veldig viktig for at barn skal utvikle seg i riktig retning. Det er en kjent sak at barn bør unngå å arve brukte sko, da forrige eier hadde en helt annen måte å gå på.

Riktige leker i oppveksten

Det er blitt veldig populært med terapeutiske leker for barn. Mange barnehager og skoler har fått opp øynene for dette, men også mange privatpersoner kjøper gjerne slike leker til barna. Kanskje er slike leker blitt litt for populære, da flere og flere merker bruker ordet “terapeutisk” i kommersiell sammenheng. De har vel kommet frem til at en enkel treleke selger bedre om den får denne ekstra benevnelsen. Vær derfor bevisst på hva du kjøper til barna, slik at du ikke betaler mer enn du strengt tatt bør.