Leker for ulike årstider

I dagens samfunn finnes det et uendelig utvalg av leker for barn i alle aldre. Det finnes derfor overhodet ingen grunn til at dagens barn skal kjede seg, selv om det riktignok også er sunt å gjøre til tider.

Nå er det ikke lenge før sommeren står for døren, og med den kommer lange lyse dager som vi kan nyte ute sammen med våre kjære.

Vannlek

Tenker vi på sommerhalvåret, kommer vi ikke unna drømmen om varme, solfylte dager. Og hva er vel bedre enn å nyte herlig barnelatter og gledeshyl, der ungene avkjøler hverandre med vann i en heidundranes vannkrig. Vannpistoler og vanngevær finnes i alle størrelser og fasonger, og også vi voksne kan ta frem barnet i oss og nyte en deilig kalddusj.

Vannballonger er jo også en klassiker, og lite er vel så tilfredsstillende i sommervarmen:https://www.nettavisen.no/nyheter/–sommeren-2018-var-en-forsmak-pa-framtidens-somre/3423528981.html som å høre klasket i det ballongen du kastet sprekker og vannet spruter utover kompisene.

Mange har også gått til anskaffelse av et oppblåsbart eller sammenleggbart svømmebasseng. Disse er utrolig fine, og passer til enhver lommebok. Det er derfor ingen grunn til at barna ikke skal få seg en dukkert i hagen. Da kan man også kjøpe inn diverse dykkerleker som barna kan få bryne seg på. I tillegg er det en gylden anledning til litt svømmetrening, som jo er viktig.

Når det gjelder vannlek er det greit å passe på at barna ikke blir for kalde, da det fort kan resultere i en kjedelig urinveisinfeksjon, som setter all vannlek til side for en stund.

Andre hageaktiviteter

Skulle man likevel være så uheldig å få en urinveisinfeksjon, er det flust av andre ting man kan gjøre i hagen.

Krokket er et av spillene som aldri går av moten, og som folk har spilt i hundrevis av år. Her gjelder det å slå trekuler med en kølle, gjennom en bane med bøyler. Dette er et utrolig artig spill som passer for hele familien, bortsett fra de aller minste.

Det har kommet en ny vri til den klassiske krokketen, nemlig fotballkrokket. Som navnet tilsier skal man her sparke en fotball gjennom bøylene, og det krever jo også en porsjon presisjon.

Kubb er et annet fint familiespill, der man står på hver sin side av en bane med trekubber plassert på hver side. Hvert lag er utstyrt med pinner. Kort fortalt er målet å velte motstanderens kubber ved å kaste pinnene. I midten står selveste kongen, og denne skal slås ned til slutt.

Det finnes også hageutgave av yatzy, med store terninger. En artig vri på dette klassiske spillet som alle kjenner til.

Eller hva med et slag badminton? Dette morsomme racketspillet der man slår en liten fjærball mellom seg. Her kan man også se hvor mange slag man klarer uten at ballen går i bakken. Da er det lett å bli hektet og glemme leggetider, for man bare må slå rekorden.

Det er også utallige andre aktiviteter man kan gjøre ute i hagen, og med litt fantasi kan man finne på sine egne også.

Så nå er det bare å vente på sommeren. Kan den toppe fjoråret?